Euro-Asfalt d.o.o. profil - portal jabihposao.com

Euro-Asfalt d.o.o.

Više detalja o poslodavcu

"Euro-Asfalt" d.o.o. je danas kompanija sa vise od 200 stalno zaposlenih sa dugogodišnjim iskustvom na internacionalnom tlu.

Zadovoljstvo mi je da mogu u kratkim crtama upoznati Vas sa našim poslovnim rezultatima i istaknuti osnovne razloge koje nas drže među najboljim kompanijama građevinske branše na ovim područjima.

Firma "Euro-Asfalt" d.o.o. je kompanija iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Nekada veoma perspektivna država, nakon rata u periodu od 1992.-1995. Bosna i Hercegovina je bila kompletno ruinirana i razrušena.

U samom početku poslijeratnog razdobolja, mnogo iskusnih, dobro obučenih i visokoobrazovanih stručnjaka građevinske branše bili su nezaposleni, bilo zbog ratnih razaranja industrijskih kapaciteta ili poslijeratnih ekonomskih promjena. Tržišno okruženje podložno je trajnim promjenama, sa kojima se fleksibilne i snažne organizacije trebaju suočavati.

Uvidjevši potencijal tih inženjera, tehničara i ljudi u struci, odlučili smo osnovati kompaniju i angažovati najbolje od njih. Godine 1996. osnovana je firma "Euro-Asfalt" d.o.o.

"Euro-Asfalt" d.o.o. je danas kompanija sa više od 200 stalno zaposlenih sa dugogodišnjim iskustvom na internacionalnom tlu. Počeli smo širiti granicu od naših djelatnosti od Bosne i Hercegovine prema Centralnoj Evropi.
Od samog nastanka, ova firma ima svoje predstavništvo u Republici Njemačkoj, u kojoj stiče sjajnu reputaciju, izvodivši završne radove u građevini na objektima sa svjetski poznatim imenima: Lufthansa Training Center, Allianz Arena, Porche Museum, Munich Airport, Sky, Premiere, RTL Koln, Egypt Museum, ...

Prestavništvo u Libiji, firma "Euro-Asfalt" d.o.o. osniva 2005. godine, bazirajući se više na asfalterske radove – radove niskogradnje, te uspješno svjedoči izgradnji i rekonstrukciji magistralnih cesta u Benghaziju i Tripoli-ju.

Godine 2006. osniva se "kćerka" firme "Euro-Asfalt" d.o.o. – firma "BH Asfalt" d.o.o., asfaltna baza u Brezi – najmodernije tehnologije, potpuno automatizovana i ekološka, koja zadovoljava sve standarde.
2008. godine naša firma dobiva certifikat ISO STANDARD – Quality Management System ISO 9001:2000.

Krajem 2009. godine, sada već grupacija firme "Euro-Asfalt" d.o.o. osniva još jednu "kćerku" firmu "EA-Inženjering" d.o.o. koja je bazirana na inženjering, projektovanje i nadzor.

Godine 2010., firma "Euro-Asfalt" d.o.o. otvara još jedno predstavništvo, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – u Abu Dhabiju. Prvi projekat u UAE je u domenu visokogradnje, izgradnja poslovne zgrade u Abu Dhabiju.

U 2010. godini "Euro-Asfalt" d.o.o. ulazi u oblast izgradnje tunela na cestama i autocestama. Kao i za ostale djelatnosti kojima se ova kompanija bavi, posjedujemo najsavremeniju opremu za izgradnju tunela.

Krajem 2010. godine ova kompanija ulazi u eksploataciju mineralnih sirovina za potrebe spravljanja betona, frakcije, asfalta i slično na dva kamenoloma – kamenolom Misoča i kamenolom Moščanica u Zenici.

U decembru 2010. godine, ova kompanija implementira novi ISO STANDARD Quality Management System ISO 9001:2008

Naravno, tokom svih ovih godina, na području Bosne i Hercegovine, firma "Euro-Asfalt" d.o.o. učestvuje u izgradnji mnogih puteva, cesta, autocesta, izgradnji i rekonstrukciji objekata visokogradnje. Neke od naših najvećih referenci stičemo zahvaljujući sjajnom menadžmentu, stalnom rastu i razvoju kadrovskog tima, mehanizacije i opreme, kao i transparentnim odnosima sa našim poslovnim partnerima. Kombinacija gore navedenih stavki čini sjajne reference kao npr. Izgradnja brze ceste na Zapadnom prilazu Sarajevo, Izgradnja autoceste A1 Bilješevo-Kakanj – Koridor 5C Sarajevo-Zenica, rekonstrukcija i sanacija Hotela Bristol, Rekonstrukcija saobraćajnica u Kantonu Sarajevo i Ze-Do, Izgradnja naplatnih mjesta na već izgrađenim dijelovima autoceste Koridor 5C, izgradnja kompleksa zgrada na Mihrivodama, Sarajevo City Centar i mnoge druge.

Naši planovi u budućnosti su rast i razvoj u svim sferama u Bosni i inostranstvu, kao u Njemačkoj, Mauritaniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima ...

Partnerstvo osnovano sa našim klijentima, drugim građevinskim firmama te proizvođačima materijala kao naša logistička potpora, sposobnost mobilizirati visoke kapacitete vještih stučnjaka te kvalitet naše opreme daje nam mogućnost za primjenu najbolje tehnologije u obavljanju posla i spremnost da zadovoljimo sve zahtjeve investitora.

Održavanje korektnog poslovnog odnosa sa našim klijentima, stalnom edukacijom i napredovanjem našeg velikog kolektiva, razvojem i modernizacijom naše opreme i mehanizacije u kombinaciji sa našim dugogodišnjim iskustvom su naš način kako omogućiti našim klijentima da ostvare svoje ciljeve.